Jedálny lístok

Predjedlá
170 g Zverinová paštéta s brandy a ružovým korením (brusnice, džem z pečených hrušiek, kváskový chlieb)1,3,7
100 g/ 200 g Hovädzí tatarák (hrubozrnná horčica, kapary, hrianky) 1,3,7,10
100 g Cviklové carpaccio (rukolový šalát, marinovaná pečená paprika, bryndza) 7,10
Polievky
0,33 l Silný vývar z kohúta (rezance, mäso, koreňová zelenina) 1,3,7
0,33 l Cesnaková číra polievka so syrom 1,3,7
0,33 l Paradajková polievka (parmezán, bazalka) 7
Hlavné jedlá
400 g Kuracie supreme (hráškové pyré, demi glace, tekvicové krupoto) 1,7
400 g Grilovaný zubáč (maslové baby zemiaky, šafránová omáčka, sójové bôby) 4,6,7
400 g Grilovaný steak z lososa (maslové baby zemiaky, špargľa, holandská omáčka) 3,4,6,7
500 g Pečené bravčové rebrá (coleslaw šalát, marinovaná červená cibuľa, BBQ omáčka, kváskový chlieb) 1,3,7,
350 g/ 200 g Vyprážaný teľací rezeň (zemiakový šalát s červenou cibuľou) 1,3,7,10
200 g/200 g Grilovaná bravčová panenka (dubáková omáčka, opekané baby zemiaky) 1,7
300 g Hubové rizoto (grilovaná panenka , parmezán) 7
Hovädzie mäso
200 g/ 80 g Steak z hovädzej sviečkovice (omáčka zo zeleného korenia, maslové baby zemiaky, gril.zelenina 7
Klasika
150 g Vyprážaný kurací alebo bravčový rezeň (možnosť pripraviť aj v grilovanej verzii) 1,3,7
150 g Kurací alebo bravčový Gordon Blue 1,3,7
150 g Vyprážaný kurací alebo bravčový černohorský rezeň, posypaný strúhaným syrom1,3,7
Detské menu
100 g Kurací rezník v panko strúhanke 1,3,7
Slovenská kuchyňa
350 g Bryndzové halušky so slaninkou 1,3,7,12
Cestoviny
300 g Domáce ravioly plnené tekvicou a ricottou (hubové ragú z lesných kuriatok) 1,3,7
300 g Špagety Carbonara (pancetta, žĺtko, parmezán) 1,3,7
300 g Linguine s krevetami (cherry paradajky, baby špenát, parmezán) 1,3,4,7
Bezmäsité jedlá
120 g Grilovaný hermelín s brusnicami 7
150 g Vyprážaný syr v trojobale 1,3,7
Šaláty
300 g Ľadový šalát s baby špenátom (grilované kuracie prsia, cherry paradajky, vinegret dressing) 10
300 g Grilovaný kozí syr (listový šalát s cviklou, vlašské orechy) 7,8
Prílohy
250 g Varené baby zemiaky s maslom a petržlenovou vňatkou 7
250 g Opekané baby zemiaky
250 g Zemiakový šalát s červenou cibuľou 10
200 g Zemiakové hranolky
200 g Dusená ryža
200 g Grilovaná zelenina
Prílohové šaláty
120 g Miešaný šalát
120 g Uhorkový šalát
120 g Paradajkový šalát s cibuľou
120 g Coleslaw šalát 7
Dezerty
300 g Domáce zemiakové šúlance s orechovou posýpkou (jahody, biela čokoláda, maslo) 1,3,7,8
300 g Tvarohové guľky s opraženou strúhankou ( omáčka z čiernych ríbezlí ) 1,3,7
350 g Palacinky s džemom alebo nutellou, šľahačka 1,3,7
150 g Dezert podľa dennej ponuky
„Niečo pod zub“
300 g Mlynársky tanier (klobáska, oravská slaninka, cibuľa, eidam, chlieb, horčica a chren) 1,3,7,10,12
100 g Pražené solené mandle
Jedálny lístok platný od 1.6.2025. Hmotnosť mäsa je uvedená v surovom stave.
Na základe smernice č. 2000/13/ES Európskeho parlamentu a Rady v znení smernice č. 2003/89/ES, smernice č.2005/26/ES
a smernice č. 2007/68/ES z novembra 2007. Výnos Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 –100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005 –100 a výnosu č. 3069/2005 –100 vyplýva povinnosť informovať spotrebiteľa o alergénoch.
Zoznam alergénov:
1 – obilniny obsahujúce lepok, 2 – kôrovce a výrobky z nich, 3 – vajcia a výrobky z nich, 4 – ryby a výrobky z nich, 5 – arašidy a výrobky z nich, 6 – sójové zrná a výrobky z nich, 7 – mlieko a výrobky z neho vrátane laktózy, 8 – orechy: mandle, lieskové, vlašské, makadamové, pekanové, queenslandské a para orechy, kešu, pistácie, 9 – zeler a výrobky z neho, 10 – horčica a výrobky z nej, 11 – sezamové semená a výrobky z nich, 12 – oxid siričitý a siričitany, 13 – vlčí bôb a výrobky z neho, 14 - mäkkýše a výrobky z nich
ZMENA CIEN VYHRADENÁ
Jedálny lístok platný od 1.6.2025. Hmotnosť mäsa je uvedená v surovom stave.
Zodpovední vedúci: Tomáš Bednárik